Hogyan zajlik a lézeres inkontinencia kezelés?

Tekintse meg a kezelést ismertető videóanimációt!

Mi történik a hüvelyben a lézeres inkontinencia kezelés során?

A lézerfény felmelegíti a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszövetet. Az inkontinencia kezelése során ezt a hatást egy kilencven fokban elfordított, aranyból készült tükröt tartalmazó lézerfej használatával érjük el. A lézerfej megfelelő beállítását követően a lézersugarak a tükörről felfelé, a mellső hüvelyfalra – vagyis épp a húgyhólyagalapot alátámasztó kötőszöveti rétegekre – vetülnek. A kötőszöveti sejtek – a lézert a hüvely mélyebb területei felől 3-5 milliméterenként a hüvelybemenet felé mozgatva – a hüvely teljes hosszában kapcsolatba kerülnek a jelentős impulzusterhelést kiváltó lézerfénnyel.

A gyors egymásutánban érkező lézersugarak által kiváltott hőhatás következményeként steril gyulladás jön létre a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszövetben. A gyulladás hatására – a szervezet szöveti regenerációs folyamatának részeként – új kötőszöveti sejtek áramlanak ezekre a területekre.

A hüvelyi kötőszövet ennek eredményeként kicserélődik, egyben meg is erősödik – vastagságában csaknem a kétszeresére nő a spontán hüvelyi szülést követő állapothoz képest. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az addigi húgyhólyagsérvet most már megfelelően alátámasztó – és ezzel a sérvet megszüntető – kötőszöveti gerenda jön létre. A húgyhólyagsérv súlyosságától függően három vagy több ilyen „gerendát” is létrehozunk, nem egy, hanem több kezelés alatt.

A lézeres kezelés kötőszövet-erősítő hatását egyértelműen igazolják a szövettani vizsgálatok, a stressz inkontinencia pedig már az első kezelést követően is általában azonnal és lényegesen javulni kezd.

A kezelés elsődleges hatása termikus alapú. Ezt követi a biológiai változás, a hőhatásnak kitett kötőszövetben a fibrobalsztok megjelennek, további kollagén képzéssel megerősítik a kialakult állapotot, a kötőszövet megvastagodik. Egyedi változékonyság miatt a biológiai hatásosságot mindig kontroll vizsgálaton ellenőrizzük. Ha renyhébb a biológiai válasz, akkor további kezelést adunk a tartósság érdekében – mindezt felár nélkül.

Bejelentkezés

Az Intimklinika rendelője az Istenhegyi Magánklinikán található, a kezelések és az azt megelőző szakorvosi konzultáció itt zajlanak.

1125 Budapest, Istenhegyi út 31/B.

A bejelentkezéshez időpontegyeztetés szükséges, kérjük hívjon bennünket az alábbi számunkon munkaidőben (09:00 – 17:00 óra között), ha nem tudjuk fogadni hívását, visszahívjuk.

+36 30 480 2455

Munkaidőn kívül kérjük jelentkezzen az alábbi űrlap kitöltésével!

IntimLaser kapcsolatfelvétel

Kérem adja meg az alábbi adatokat, és munkatársunk hamarosan keresni fogja Önt a megadott elérhetőségei egyikén!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!