Mi a lézeres inkontinencia kezelés?

A spontán hüvelyi szülést követően köhögésre vagy tüsszentésre jelentkező úgynevezett stressz inkontinencia alakulhat ki. Ennek oka, hogy a szülés ideje alatt a gátizomzat rendkívüli mértékben megnyúlik, később azonban nem minden esetben húzódik össze ismét a kellő mértékben. Emiatt a hüvelyen belül tapasztalható húgyhólyagsérv jelentkezhet, és ennek következményeként fog megjelenni idővel a stressz inkontinencia. Ezt az állapotot kezeljük nagyon egyszerűen, alkalmanként mindössze húszperces lézeres beavatkozással.

A lézeres inkontinencia kezelés egy nem sebészi, minimálisan invazív eljárás a stressz inkontinencia enyhe, közepes és súlyos eseteinek a kezelésére.

Lényege, hogy a hüvelyfal és a kollagénben dús medencei szalagrendszer feszesítésével támasztja meg a hólyag alapot, és szünteti meg az inkontinenciát. A nem hámlasztó lézersugár a hüvelycsatorna szövetét a hüvelynyálkahártya károsodása nélkül melegíti fel. A termikus hatásra a húgycsőnyílás és az elülső hüvelyfal területén a kollagén újrarendeződését és új kollagén szintézisét váltja ki. Az újonnan képződő kollagén a medence szalagrendszerének a feszítését idézi elő. Ez támasztja meg a hólyagalapot, és szünteti meg az inkontinenciát.

Hogyan hat a lézeres inkontinencia kezelés?

Lézeres kezeléseinket a jelenleg elérhető legmodernebb lézer technológiával végezzük. Két különböző, valamelyest eltérő hatásmechanizmusú lézerrel dolgozunk, amelyek egymást jól kiegészítik. A Fotona Erbium YAG (Er:YAG) lézere és a Syneron Candela  szén-dioxid lézere egyaránt a saját technológiájuk csúcsát képviselik, kombinált alkalmazásukkal kitűnő eredményeket érünk el az inkontinencia kezelésében.

A lézeres inkontinencia kezelés hatásmechanizmusa, hogy a kötőszöveti rétegeket – a felette elhelyezkedő hámszövet kihagyásával – felmelegíti, ezzel pedig beindítja a kötőszövetek vastagodásához szükséges regenerációs folyamatokat. A kollagénrostok területére új kötőszöveti sejtek érkeznek, a rostok között pedig új kapcsolatok alakulnak ki. Ez annak köszönhető, hogy a lézersugarak közvetlenül a kollagénrostokra hatnak. 

A kezelések fájdalommentesek, érzőideg-végződések ugyanis csak a hüvely hámjában találhatóak, a lézerfényt elnyelő kötőszövetben azonban nem – ezért nincs szükség semmiféle érzéstelenítésre sem a kezelés során.

Ön összesen csak egy kis melegséget fog érezni a kezelések alatt, ez azonban nem kellemetlenebb, mint egy átlagos rutin nőgyógyászati vizsgálat.

A klinikánkon alkalmazott lézeres eljárással a stressz inkontinencia, a túlságosan tág hüvely és a hüvelyszárazság is egyaránt kezelhető, mindemellett – a sötét színű pigmentációt megszüntetve – a kisajkak és a hüvelybemenet általános fiatalítását is el tudjuk végezni.

Syneron Candela CO2 lézer

Újdonság: a húgycső utólagos kezelése Er:YAG lézerrel

Klinikánk nemrég világszinten is egyedülálló újdonságként vezette be, hogy indokolt esetben – további pluszköltségek nélkül – a húgycső Er:YAG lézerrel történő kezelését is elvégezzünk pácienseinknek.

A húgycső a hüvelynél jóval érzékenyebb terület, ezért itt éppen az az ideális, ha a szén-dioxid lézernél kisebb energiával és kevésbé mélyen kezeljük a szöveteket. Erre kiválóan alkalmasnak bizonyult a korábban alkalmazott Er:YAG kezelés újabb, speciálisan a húgycső belső kezelésére továbbfejlesztett változata.

Syneron Candela CO2 lézer

Miért van szükség a húgycső kezelésére?

Inkontinencia esetén a hüvely felülete elvékonyodik, és mivel így kevésbé képes a gravitáció ellensúlyozására, a húgyhólyag – a sérv súlyosságától függően kisebb vagy nagyobb mértékben – beboltosul a hüvelybe. (Ez főként túlsúly esetén jelenthet komolyabb problémát.)

A hüvelybe beboltosuló húgyhólyag akár jelentős mértékben is megnyújthatja a húgycsövet, ami részben fenntarthatja az inkontinenciával összefüggő korábbi panaszokat, ha a húgycsőnyílás nem fog megfelelően zárni. A hüvelyfal lézeres megerősítése mellett ezért a húgycső korábbi állapotának helyreállítására is szükség lehet, jellemzően akkor, ha a húgyhólyagsérv súlyosabb állapotú volt.

A hüvely lézeres kezelését követően ezért klinikánkon a húgycső állapotát is felmérjük, és amennyiben szükséges, ingyenes kezelésként a húgycsövet újra rugalmasabbá és rövidebbé tevő Er:YAG lézeres kezelést is elvégezzük Önnek. A kezelés szükségessége a húgycsőnyílás állapotának ellenőrzésével állapítható meg: ha a húgycsőnyílás kidomborodik, abban az esetben érdemes lesz elvégezni a kezelést.

Bejelentkezés

Az Intimklinika rendelője az Istenhegyi Magánklinikán található, a kezelések és az azt megelőző szakorvosi konzultáció itt zajlanak.

1125 Budapest, Istenhegyi út 31/B.

A bejelentkezéshez időpontegyeztetés szükséges, kérjük hívjon bennünket az alábbi számunkon munkaidőben (09:00 – 17:00 óra között), ha nem tudjuk fogadni hívását, visszahívjuk.

+36 30 480 2455

Munkaidőn kívül kérjük jelentkezzen az alábbi űrlap kitöltésével!

IntimLaser kapcsolatfelvétel

Kérem adja meg az alábbi adatokat, és munkatársunk hamarosan keresni fogja Önt a megadott elérhetőségei egyikén!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!