Létezik-e olyan kezelés, amely nemcsak a vizelettartási zavarokat szünteti meg, hanem a hüvelyszárazságra és a túl tág hüvelyre is megoldást nyújt? Az Istenhegyi Klinikán elérhető intimlézeres kezelés épp ilyen: a lézert minden esetben a kezelés elsődleges céljának megfelelően állítjuk be, emellett azonban a hüvely egyéb kellemetlenségei is megszüntethetőek a segítségével, méghozzá ugyanannak a kezelésnek a keretein belül.

A hüvelyi problémák kezelésének jelenleg elérhető leghatékonyabb módszerét az intimlézeres terápiák jelentik. A módszer során nincs szükség vágással járó sebészeti beavatkozásra, a különféle kellemetlenségek pedig egyben is kezelhetőek: a lézer egyformán hatékonyan szünteti meg a hüvelyi inkontinenciát, a hüvelyszárazságot és a hüvely tágassá válását, mindezt egyetlen kezeléssorozat eredményeként.

Hogyan szüntethető meg egyetlen kezeléssorozattal háromféle probléma?

A lézeres beavatkozásra minden esetben kétféle lézerfejjel kerül sor, a hüvelycsatorna teljes hosszában. Az inkontinencia kezelésére egy 45 fokban elfordított tükröt tartalmazó lézerfejet használunk, a lézersugarak így a tükörről 90 fokban felfelé, a mellső hüvelyfalra vetülnek. A lézerfény által kiváltott hőhatás következtében új kötőszöveti sejtek áramlanak a húgyhólyagalapot alátámasztó kötőszöveti rétegekbe, a kötőszövet így kicserélődik és egyben meg is erősödik. Az addigi húgyhólyagsérvet most már megfelelően alátámasztó kötőszöveti gerenda jön létre, a hüvelyi inkontinencia pedig megszűnik vagy jelentősen enyhül.

A kezelés során egy másik típusú lézerfej is alkalmazásra kerül, amely az előzővel szemben 360 fokban, vagyis körkörösen képes a hüvelycsatorna kötőszöveti rétegének felmelegítésére. Ez a lézerfej a hüvelycsatorna gyűrűs megerősítésére szolgál: a kötőszöveti állomány így nemcsak a hüvely mellső falában, hanem a hüvely teljes hosszában, körkörösen is megújul. A hüvelyi kötőszövet vastagsága csaknem kétszeresére a kezelés előtti állapothoz képest, ezzel pedig egy másik probléma, a hüvelyi tágasság kezelése is automatikusan megoldódik. A hüvelycsatorna már egyetlen kezelést követően is szűkebbé és feszesebbé válik.

Mindezeken túl egy harmadik előnye is van a kezelésnek: a hámszövet alatti kötőszövet megújulása során új erek is képződnek, így jelentősen javul a terület vérkeringése. Ugyanarról az általános fiatalító hatásról van szó, ami a ránctalanító kezelések során megy végbe az arcon vagy más bőrfelületeken: a különbség annyi, hogy itt nem a ráncok eltüntetése a cél, hanem az esetlegesen fennálló hüvelyszárazság megszüntetése. A vérkeringés javulásának köszönhetően a hüvelyszárazság már az első kezelést követően eltűnik vagy jelentősen enyhül.

Milyen típusú lézerfényt alkalmazunk a kezelések során?

Az intimlézeres kezelések során szén-dioxid lézert használunk, amely a hüvelycsatorna szövetét a hüvelynyálkahártya károsodása nélkül melegíti fel. A szén-dioxid lézer hatékonyabb, mint a korábban alkalmazott egyéb (például Erbium-YAG) lézeres kezelések, a lézersugarak itt ugyanis közvetlenül a kollagénrostokra hatnak.

A szén-dioxid lézert évtizedek óta alkalmazzák a ránctalanító kezelések során, a módszer hatékonysága és biztonságossága így már többszörösen is igazolt. A hüvelyi kezelésekben ez az eljárás még viszonylag újnak számít, és jelenleg nem is érhető el ennél modernebb technológia az inkontinencia, a hüvelyszárazság, illetve a hüvelyi tágasság megszüntetésére.

Mennyire eredményes a lézeres kezelés?

A lézeres kezelést követően az enyhe és közepes inkontinenciában szenvedő páciensek csaknem teljesen meggyógyulnak, a súlyos inkontinenciában szenvedő pácienseknél pedig az életminőségben érhető el jelentős javulás.

Az inkontinencia esetében elsősorban a húgycsőnyílás és az elülső hüvelyfal területén indítjuk be a kollagén újrarendeződését és az új kollagénrostok szintézisét, a lézerfej cseréjét követően pedig a teljes hüvelycsatorna körkörös megerősítésére kerül sor. Hüvelyszárazság és/vagy a hüvely tágassága esetén intenzívebben és hosszabb időn át végezzük a hüvelyfal gyűrűs megerősítését, ami szűkebbé, rugalmasabbá és egyúttal nedvesebbé teszi a hüvelyfalat.

Mennyibe kerül a kezelés?

A háromféle hatásért Önnek nem kell külön-külön is fizetnie: a lézerfejek cseréje egyazon kezelés ideje alatt megoldható, így egyedül a kezelés elsődleges célja fogja meghatározni, hogy mennyire váltunk ki intenzív hőhatást az egyes kötőszöveti területeken.

A kötőszöveti rostokat az Ön igényeitől függően erősítjük meg a hüvelycsatorna egyes részein, egyazon kezelés során. Mindezek mellett – a sötét színű pigmentációt megszüntetve – a kisajkak és a hüvelybemenet általános fiatalítását is el tudjuk végezni.

A lézeres terápia ára 450.000 Ft, amely maximum három alkalommal történő lézeres kezelést foglal magában. A kezelés előtt szakorvosi konzultáció szükséges, melynek díja 15.000 Ft. Kezelés esetén a konzultáció díja a vizsgálat árába beszámításra kerül.

Bejelentkezés

Az Intimklinika rendelője az Istenhegyi Magánklinikán található, a kezelések és az azt megelőző szakorvosi konzultáció itt zajlanak.

1125 Budapest, Istenhegyi út 31/B.

A bejelentkezéshez időpontegyeztetés szükséges, kérjük hívjon bennünket az alábbi számunkon munkaidőben (09:00 – 17:00 óra között), ha nem tudjuk fogadni hívását, visszahívjuk.

+36 30 480 2455

Munkaidőn kívül kérjük jelentkezzen az alábbi űrlap kitöltésével! Munkatársunk keresni fogja Önt a megadott elérhetőségei egyikén.