Mindenféle orvosi kezelés előtt jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy vajon az adott beavatkozás biztosan hatásos lesz-e? Az intimlézeres kezelések esetében emiatt nem kell aggódnunk, hiszen minden esetben számottevő javulás érhető el, legyen szó stressz inkontinenciáról, hüvelyszárazságról vagy túl tág hüvelyről. Egyes esetekben az átlagosnál több kezelésre is szükség van a megfelelő eredményekhez, ezeket azonban már térítésmentesen végezzük klinikánkon.

Valóban hatékony-e az intimlézeres kezelés? A válasz egyértelműen igen: egyénenként változó, hogy kinél mennyi kezelési alkalomra lesz szükség a kívánt eredmény eléréséhez, az azonban teljesen biztos, hogy idővel nagyfokú javulás következik majd be a stressz inkontinenciában, hüvelyszárazságban vagy hüvelytágasságban egyaránt. „A kezelések sikeressége jóval 90 százalék feletti” – mondja az Istenhegyi Klinika intimlézeres specialistája, dr. Balogh Illés, aki immár több ezer kezelésen van túl. „Én magam 3 éve alkalmazom ezt a módszert, és ezen idő alatt egyszer sem tapasztaltam, hogy visszatért volna a kezelés előtti állapot. Biológiai folyamatokról lévén szó, a kezdeti eredmények csökkenése nem kiküszöbölhető, éppen ezért másfél évente egy fenntartó kezelésre lehet szükség.

Az öregedéssel járó folyamatok természetesen nem állnak le a kezelést követően sem, ezért úgy érdemes elképzelni, hogy az intimlézeres kezeléssel mintegy „visszaforgatjuk az idő kerekét”.