Klinikánkon elérhetővé vált egy új kevéssé invazív inkontinencia kezelés, amely azok számára is megoldást jelenthet, akiknél a lézeres inkontinencia kezelés ellenjavallt. Az eljárás lényege, hogy a hasfalból kinyert zsírszövetből egy szabadalmazott eljárás (LIPOGEMS®) segítségével olyan sejtfrakciót állítunk elő, amely a szervezet más szerveibe fecskendezve segíti az ott található szövetek regenerálódását, újraképződését. A regeneráció lényegében ahhoz hasonló mechanizmus szerint működik, mint ahogyan az őssejtek differenciálódnak a szövetekbe juttatva. Ennek megfelelően a hüvelyfalba fecskendezett LIPOGEMS® sejtfrakció hatására a kötőszöveti, kollagén termelő sejtek megszaporodnak, a hüvelyfal megvastagodik, megerősödik, és a húgyhólyag alátámasztásával csökkenti vagy akár meg is szünteti az inkontinenciát.

Az eljárás már több éves múltra tekint vissza, ám kezdetben elsősorban ízületi, porckopás okozta problémák kezelésére használták: a LIPOGEMS® oldat az ízületekbe fecskendezve segíti a porcfelszínek regenerációját, csökkenti a fájdalmat. Később klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy a LIPOGEMS® eljárás az inkontinencia kezelésére is alkalmas, és olyan esetben is használható, amikor – pl. egy korábbi szalagplasztika műtét miatt  – a termikus hatással járó intimlézeres kezelés nem alkalmazható.

Az Intimklinika az Istenhegyi Magánklinika égisze alatt működik, így arra is lehetőség van, hogy a különböző szakrendelések egymással együttműködve, egy menetben több problémát is kezeljenek a LIPOGEMS®-szel: Dr Balog Illés hüvelyi kezelését követően lehetőség van a levett LIPOGEMS® frakcióval a porckopással érintett ízületeket is megkezelni. Ezen túlmenően szépészeti beavatkozásként hatékony rácfeltöltés is elvégezhető ugyanazzal a LIPOGEMS® sejtfrakcióval. A kombinált kezelések részleteiről kérjük érdeklődjön megadott telefonszámunkon!

Az alábbi videóban az Intimklinika nőgyógyász endokrinológus szakorvosa, Dr Balogh Illés foglalja össze a hüvelyi LIPOGEMS® kezeléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

További híreink, videóink az inkontinencia kezeléséről